Abuzimi

Abuzimi është i disponueshëm në shumë mënyra. Abuzimi lidhet me varësinë, gjë që nuk është plotësisht e vërtetë. Varësia në vetvete, nuk ekziston realisht. Abuzimi është diçka që ata përdorin për të mpirë veten nga dhimbja që nuk mund të durojnë. Dhimbja në zemër ndodh nga kujtesa e qelizave dhe krijon një traumë.
 
Për sa kohë që trauma është e pashëruar, ajo shkakton aq shumë dhimbje sa e vetmja mënyrë për të përballuar jetën është përdorimi i llojeve të ndryshme të abuzimit.

Trauma

Trauma shumë lehtë mund të trashëgohet në qelizat tuaja nga paraardhësit tuaj.
Kjo është arsyeja pse besohet se, për shembull, sa më herët një person fillon të pijë alkool,  aq më i madh është rreziku i të ashtuquajturës varësi.
 
Trauma mund të ndodhë edhe gjatë lindjes, fëmijërisë së hershme etj. Një traumë mund të jetë në përgjithësi çdo gjë.
 
Kur një person ka një dhimbje të trashëguar dhe shijon për shembull alkoolin në moshë të vogël, atëherë për shkak se është e natyrshme për atë person, prodhon një lehtësim nga dhimbja, eufori. Personi do të vazhdojë dhe do të rritet në një dozë më të madhe të anestezisë me kalimin e kohës. Që të “ndihet mirë” ky person duhet të pijë.
Është ajo që trashëgohet në kujtimet e qelizave që nxisin se çfarë lloj anestezie do të zgjidhni.


Shembull
 Një grua është abuzuar nga babai i saj në fëmijëri. Babai abuzon me alkoolin, nëna është sipas gruas mbi seksin dhe e vetmja gjë për të cilën flet është seksi, edhe kur gruaja ishte fëmijë i vogël.
Si e rritur kjo grua ka shumë lidhje, të shkurtra, disa muaj. Ajo është "e dashuruar" në dikë të ri gjatë gjithë kohës, nuk jeton kurrë pa partnerë. Siguron që të ketë gjithmonë dikë për të bërë seks. Ajo flet shumë për fëmijërinë dhe prindërit e saj.
Gruaja ka pasur për shumë vite gjithmonë marrëdhënie me burra, por papritmas shfaqen gratë. Ajo besonte atëherë se kjo ishte ajo që ishte e gabuar, se ajo ishte një lezbike. E njëjta gjë, edhe këto marrëdhënie janë shumë të shkurtra, gruaja fillon marrëdhënie të reja me burrat, përsëri ...
Nuk është se ka ndonjë gjë të gabuar me partnerët apo vetë marrëdhëniet, siç mendon gruaja. Gjithçka ka të bëjë me mpirjen.
Ajo që dua të tregoj me këtë shembull të shkurtër është se kjo është një varësi ndaj seksit.
Gruaja përdor seksin si anestezi për atë që ka vuajtur si fëmijë.
Në këtë shembull kemi seks dhe alkool të ruajtur në kujtimet e qelizave që sinjalizojnë trurin që ta mpijë këtë për të përballuar jetën.
 

Abuzimi, i ashtuquajturi varësi, pushon automatikisht kur qelizat fillojnë të punojnë siç duhet dhe shpërbën traumën. Individi kurrë nuk ka nevojë të luftojë për ta mbajtur veten nga abuzimi (e ashtuquajtura varësi) më kurrë.

Abuzimi me alkoolin, varësia seksuale, varësia ndaj bixhozit, varësia ndaj dashurisë, abuzimi me njerëzit, varësia ndaj blerjeve, varësia ndaj ushqimit dhe të tjera vetëm do të mpijnë një dhimbje të madhe që individi ka në zemrën e tij që ndodh për shkak të traumës, e cila nga ana tjetër ndodh për shkak të asaj që është në kujtimet e qelizave të individit dhe kujtimet e qelizave stërgjyshore.

Deri tani këta persona i kemi dërguar në mjekim, ku do të mësojnë se janë të varur dhe nuk mund të shërohen plotësisht.
Ata duhet të mësohen të jetojnë me të.