Çfarë është Antaryamin?

Ne shpesh përdorim fjalën Zot, por Zoti do të thotë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Por në fakt ne mund ta përkufizojmë Zotin si veten tuaj më të lartë të shenjtë, inteligjencë më të lartë, ndërgjegje më të lartë.
Ndonjëherë mund të keni parë qindra zogj që fluturojnë si një zog. A e keni parë këtë? Pra, në fakt ju mund të dini se i gjithë grupi ka një vetëdije të vetme, por zogu individual do të ndjekë vetëdijen e të gjithë tufës. Ndonjëherë ju do të gjeni një ose dy zogj të braktisur dhe përsëri ata kthehen në tufën kryesore.
 


Nëse themi se zogu individual jeni ju, atëherë ai zog i plotë i përbërë nga të gjithë zogjtë është Antaryamin. Mund të quhet Zot ose inteligjencë më e lartë etj. Pra, kur themi se keni Antaryamin ose që Antaryamin është zgjuar, ajo që do të thotë është se ju jeni pjesa, ju jeni në kontakt me të tërën.
 
Në tufën e zogjve, nëse një zog del nga grupi, dy ose tre zogj dalin dhe e ndihmojnë atë që të shkojë dhe të bashkohet përsëri. Vetëm atëherë e gjithë gjëja mund të funksionojë. Pra, për sa kohë që zogu i vogël ndjek tufën e madhe, mund të thuash se zogu i vogël ndjek vullnetin e grupit ose të tufës.
 
Pra, nëse keni Antaryamin dhe mund të flisni me Të, atëherë, 'Ti', pjesa është duke ndjekur vullnetin e të gjithës ose vullnetin Hyjnor. Pra, nuk mjafton nëse je i gatshëm të ndjekësh vullnetin Hyjnor, duhet të dish se cili është vullneti Hyjnor, cili është vullneti i vetëdijes më të lartë, pa të cilin je si një zog i rënë nga tufa.
 
Në fakt ju jeni një jetim. Antaryamin është e tëra, dhe duke pasur Antaryamin do të thotë që ju jeni në kontakt me të tërën. E gjithë vetëdija njerëzore e bashkuar është më shumë se vetëdija individuale. Nuk është 1 + 1 = 2 por është 1 + 1 = 4. Kjo është "gjeneza sinergjike". Hidrogjeni dhe oksigjeni përzihen për të formuar ujë, karakteristikë e cila është krejtësisht dhe thelbësisht e ndryshme nga hidrogjeni dhe oksigjeni. Kjo paraqitje e vetëdijes quhet Zot ose vetëdija e kozmosit. Dhe vetëdija kozmike është Antaryamin.
 
Antaryamin është udhëzuesi juaj i brendshëm dhe miku juaj i Lartë që mund t'ju udhëheqë dhe mbrojë. Sot jeni shpesh në konflikt. Çfarë është e drejtë, çfarë është e gabuar? Çfarë është e mirë, çfarë është e keqe? Ju nuk jeni në gjendje ta përcaktoni këtë. Edhe kur vendosni, pendoheni shumë herë për zgjedhjen tuaj, por kur Antaryamin të zgjohet, do të dini saktësisht se si t'i përgjigjeni çdo situate në jetë. Në çdo hap, do të keni dikë që do t'ju drejtojë, një të cilit mund t'i besoni dhe që ju pranon pikërisht ashtu siç jeni.

 
Zgjimi
 
Deri më tani kemi parë se çfarë është Antaryamin dhe pse keni nevojë për një Antaryamin. Tani, unë do t'ju tregoj se si funksionon në të vërtetë zgjimi i Antaryamin.
 
Në themelin e shoqërisë sonë në llojin e shkollës, edukimit dhe stilit të jetesës që kemi sot, nuk ju lejohet të përjetoni dhe shprehni ndjenjat tuaja. Ju jeni mjaft të ndrydhur. Kjo është arsyeja pse disa e kanë të vështirë të kontaktojnë me Antaryamin e tyre. Pra, pasi të keni rënë në kontakt me emocionet tuaja të ndrydhura dhe të ftoni Antaryamin me gjithë zemër, ai do t'ju zgjojë në mënyrën që zgjedh ose në formën që dëshironi.
 
Antaryamin është gjendja natyrore për njerëzit, është e drejta juaj e lindjes, është si të merrni frymë ose të tretni ushqimin. Në kohët e lashta të gjithë ishin në kontakt me Antaryamin e tyre. Në Afrikë kishte fise qindra vjet më parë, të cilat ishin në komunikim të drejtpërdrejtë me Antaryamin e tyre. Ata bënë një jetë të mrekullueshme.
 
E tëra çfarë ju duhet të bëni është, nga zemra, me ndjenjë, me bindje dhe lidhje të madhe, të ftoni Antaryamin. Më pas do të zgjohet në ju. Nuk është aspak e vështirë. Ju mendoni se është e vështirë dhe keni lloj-lloj idesh të gabuara. Antaryamin nuk shqetësohet se çfarë lloj personi jeni. Antaryamin është miku juaj dhe nuk ju gjykon. Gjithçka që dëshiron është që ta ftoni me një ndjenjë dhe një lidhje.
 
Kur Antaryamin tuaj po zgjohen, udhëtimi fillon drejt një transformimi që më pas ju çon në "Vetëdija e Zotit / Superndërgjegjja". Nuk ka nevojë të pengoheni me fjalët e përdorura këtu, gjëja e rëndësishme është të kuptoni se është një proces - një udhëtim ndërgjegjësimi.
 
Shumë prej tyre zgjohen të lumtur siç është dhe e jetojnë jetën me një këndvështrim tjetër dhe mendojnë se kjo është e mjaftueshme.
Të tjerët kanë në "dorëshkrimin" e tyre, marrëveshjen që kishin me Hyjninë e tyre përpara mishërimit. Ata janë këtu për të ndihmuar të tjerët dhe gjithashtu duan të arrijnë një gjendje më të thellë.

 
Antaryamin është si interneti, lexo më shumë...