SëmundjeDiabetin e tipit 1:
Ndodh kur trupi merr sinjale të gabuara dhe nuk prodhon insulinë. Kjo është për shkak të një gjendje stresi në qelizat që janë të trashëguara.

Sëmundjen e Alzheimer-it:
Ndodh kur qelizat dërgojnë se nuk ju nevojiten. Trupi fiket pak nga pak. Kjo është edhe arsyeja pse sëmundja e Alzheimerit prek edhe të rinjtë.

Dementia:
Përjetohet në të njëjtën mënyrë si sëmundja e Alzheimerit, por shfaqet në një mënyrë tjetër, duke shkuar drejt e në tru, për shembull mosha e vjetër. Çdokush mund të bëhet i çmendur nëse në një moshë të re ekspozon trurin me goditje të mëdha negative. Për shembull abuzimi me alkoolin, goditjet në kokë në boks etj.

Kanceri
Kanceri përsëritet shpesh për shkak të traumës që krijoi kanceri mbetet në qelizat tuaja.

Ankthi / Depresioni / Djegia:

Këto tre kushte janë të lidhura me njëra-tjetrën. Ato lindin kur ju p.sh.
punë, jeni në marrëdhënie që nuk janë të përshtatshme për ju. Pas një kohe, trupi heq dorë nga zhvillimi i një ose më shumë prej këtyre kushteve.
Këto kushte janë shenja shumë të mira paralajmëruese se jeni në vendin e gabuar si në punë ashtu edhe në marrëdhënie etj.


Po aq shpesh, trupi juaj mund t'i zhvillojë këto kushte kur kujtimet tuaja të trashëguara celulare ju pengojnë të bëni atë që është absolutisht e duhura për ju për sa i përket zgjedhjes së karrierës suaj.

Në marrëdhënie, kujtimet tuaja të trashëguara të qelizave mund të zmbrapsin një person që dëshironi vërtet në afërsi, kjo vlen edhe për punën, por edhe për marrëdhëniet me partnerin.
Ju filloni të silleni në një mënyrë ndaj atij personi që mund të jetë edhe keqdashës dhe abuziv. Kujtimet tuaja qelizore të trashëguara e perceptojnë personin si një kërcënim.
Trupi juaj mund të përjetojë simptoma të ngjashme me ankthin, ju jeni të shteruar nga energjia.